Aktuelt fra ROS / 20.11.2023 - Fynske fedtfinner på årets sidste foreningstur

20.11.2023 - Fynske fedtfinner på årets sidste foreningstur

På vejen over den jyske hede blev de 3 ROS'ere, der havde tilmeldt sig foreningsturen d. 12. november, enige om at satse på vestfynske Husby Strand - i stedet for det første mål, Gamborg Fjord. Og det fortrød de da vist ikke!
 
Husby Strand Fyn Seatrout
Dagens spot! Forholdsvis lavvandet lige ved p-pladsen - men med mere og mere dybde rundt sydpå. Relativt lavvandet mod nord op mod halvårsfredningen. Gode og varierede strækninger.
 
Klargøring til havørredfiskeri
Ud over webredaktøren var det turmand 2up og Per, der var stået tidligt op og kørt hele vejen østover til Fyn. Tidsmæssigt var der dog ikke den store forskel til f.eks. den klassiske ROS-tur til Mariager Fjord
 
View fra vandet - eksotiske Vestfyn
Eksotiske Vestfyn på en fin efterårsdag!
 
2up i køkkenet - turforplejning serveres
Turmanden kaldte til samling omkring den varme suppe! Efter mere end 3 timers fiskeri var det blot blevet til et nap på Pers flue og et par fisk, der blev skræmt af forbipasserende bag webredaktørens ryg, da han stod 8-10 meter ude i vandet.
 
Og webredaktøren kunne da under spisningen også berette om en "indfødt", der havde haft flere følgere - og ikke langt fra havnen havde et fint hug lige under stangspidsen! 
 
Havørred på spin
Efter den tiltrængte varme forplejning gik 2up og Per igen sydpå - mens webredaktøren valgte at affiske strækket op til fredningen. Og ganske få kast efter pausen var der hug! Resolut tog en fisk webredaktørens Savage Gear Stickleback Pencil-wobler på det lave vand og foretog et frisk udløb! Webredaktøren løsnede forsigtigt bremsen - men opdagede efter et par skvulp i overfladen, at det vist ikke blev nødvendigt! En pragtfuld havørred var det, men med sine 36-37 cm var det ikke en ørred, der kunne udfordre stang og hjul. Altså heller ingen hjemmerøget ørred til julebordet denne gang!
 
Havørred på flue
Længere sydpå fik 2up først kroget en sølvblank undermåler - og snart efter gav det bonus for ham at følge op på fortællingen om ørreden, der huggede under stangspidsen tidligere på dagen. 2up's Pattegris lokkede en sund og smuk havørred på 55 cm til fight. Stort set på samme spot som hugget faldt før middag for den "indfødte"! Fisken blev landet efter en del halløj og spring - og som tak lod 2up den få friheden igen. Med et par fisk i fryseren kan man sagtens have overskud til catch and release! "Og på torsdag ville den nok have så meget farve, at den alligevel skulle genudsættes!"
 
 
 
Fotos © 2up & Finn B. Pedersen
 
 
logo
 
Hoveraa.dk