Aktuelt fra ROS / 30.03.2024 - ROS ved Mariager Fjord 23.03.2024

30.03.2024 - ROS ved Mariager Fjord 23.03.2024

Årets første foreningstur havde Mariager Fjord som destination! Da hovedparten af bilerne tog den mere lokalhistoriske rute - når nu formanden åbenbart ikke havde hørt om "Fluesmækkeren fra Skave" - tog det lige 12-14 minutter længere - men hvad gør man dog ikke for kulturen!
 
Vive Havn
Vel ankommet til Vive Havn - hvor de 7 af dagens 10 deltagere (9 ROS'ere og en nysgerrig gæst!) valgte at starte jagten efter fjordens havørreder. Junior-bilen valgte at bruge formiddagen på at afsøge spots på den sydlige kyst.
 
Forårsfornemmelser ved Mariager Fjord
ROS'erne kunne nyde et klassisk dansk forår - regn, haglvejr, vindstød af 10-12 sekundmeter i nogle perioder - solstrejf og idyl i andre. Skulle det egentligt ikke kunne skabe fine bidperioder med kontakt til fisk?
 
Svanens død ved Mariager Fjord
Formiddagens forsøg på sølvblanke fangster for de 7 fluefiskere og 3 spinnefiskere endte lidt som svanens død! Intet af fejre inden frokostsamlingen ...
 
Frokostsamling - Onkel 2up og Tante Mou har klaret suppen
Som så ofte før blev samlingen turens hyggeligste oplevelse! Tante Mou & Onkel 2up sørgede i flot forening for en lækker og varmende suppe!
 
Foreningsturens højdepunkt - Schokoladentorte
Højdepunktet? Charlotte havde ud over at forberede sig på bombarda-fiskeriet også sørget for dejlig dessert: En rigtig Schokoladentorte! MUMS! 
 
Foreningsturen fortsatte selvfølgelig efter bespisningen, hvor der ivrigt blev drøftet spots og agnvalg - men vi endte alligevel uden fedtfinner i hånden. Heller ikke de "indfødte", som vi mødte en håndfuld af, havde fundet fiskene og det rigtige forhold. En lokal fortalte om vinterbadere, der ugen før havde målt vandtemperaturen til 4 grader!. En anden havde blot haft 3 mindre havørreder på 20 ture i 2024! Så det er ikke kun ROS på tur, der oplever hårde odds!

 
Efterskrift! Der blev faktisk fanget en havørred på falderebet! Erik stoppede inden hjemturen på strækningen lige modsat Vive Havn og krogede en fin fisk på 56 cm! Tillykke til Erik med en sand flidspræmie! 

 
Fotos © Charlotte Schäper & Finn B. Pedersen 
 
 
ROS logo
 
 
Hoveraa.dk