Aktuelt fra ROS / 01.06.2023 - Fangstrapport: Gummi-ørreder!

01.06.2023 - Fangstrapport: Gummi-ørreder!

Vestjyske fedtfinner er slet ikke så konservative!
 
Skal det altid være en klassisk spinner, god gammeldaws flue eller den evigt effektive orm, der skal i aktion ude i vores herlige ådal?
 
Webredaktøren genoptog i pinsen sin mission vedrørende fangst af Salmo trutta fario på det dersens tilpas moderne jig og gummidyrs-halløj! Og sikken en gylden succes det blev derude på Zone 3!
 
Hover Å Zone 3
Med kratlusker-grejet - UL-stang på lige lidt mere end 5' og størrelse 1000-hjul - blev der sneget rundt på brinkerne ved den lille vestjyske jungle. Endegrejet: 2 grams jighoved monteret med en Gunki Tipsy-S (3,8 cm gummidyr).
 
Bækørred fra den vestjyske å
7 eller 8 mindre bækørreder lod sig lokke på krogen under de knap 2 timers vandren rundt i krattet. Plus 5-6 yderligere ikke-krogede kontakter! Vestjyske bækørreder er slet ikke så konservative! Og jiggen har den fordel fremfor eksempelvis spinneren, at man kan kaste til selv mindre huller i grøden - og på kortere afstande - for man skal ikke være bekymret for manglende action i forhold til at spinnerbladet, der skal trækkes i gang!
 
Salmo trutta fario fra Hover Å
Endnu en lille guldklump blev overlistet af UL-grejet.
 
Rødplettede ørreder i den vestjyske ådal
Turens mest pragtfulde oplevelse: Snigende helt nede i vandkanten anstrengte webredaktøren sig for at ligge et opstrøms kast i strømrenden, der førte ned over et kort stryg. Et par små dunk i stangtoppen signalerede, at gummidyret hoppede over stenene i stryget - så indspinning i høj hastighed, der hvor stryget fortsætter over i “poolen” - og HUG! Tilslag! En gylden ørred lidt over gennemsnittet på strækket havde taget Tipsy’en og cirklede voldsomt rundt i åen. Efter et par ganske små hvirvler i overfladen landes den pragtfulde bækørred i nettet. Omkring 34-35 cm skydes den til, denne skønhed, inden den igen slippes ud i strømmen.
 
 
 
Fotos © Finn B. Pedersen
 
 
ROS
Hoveraa.dk