Aktuelt fra ROS

Store & små nyheder til medlemmerne - og en fangstrapport i ny & næ! Har du en oplevelse fra vores fiskevand du vil dele med os? Mail blot til webredaktøren: pausefiskeren@live.dk
 
08.01.2023
 
HUSK: Generalforsamling 2023
 
Bare lige en påmindelse, hvis du skulle have glemt det! Formanden udsendte kort før nytår på mail besked om den kommende ordinære generalforsamling, der afholdes onsdag d. 18. januar 2023. 
 
Generalforsamlingen foregår traditionelt i klublokalet på Birkmosevej (Tømrerfirmaet Gert S. Andersen) kl. 19:00 - dagsorden efter vedtægterne.
 
 
ros logo
 
07.11.2022
 
FANGSTRAPPORTER FRA 2022-SÆSONEN - send dem nu!

Åen er nu lukket for denne sæson!

Fangstrapporter fra den forgangne sæson kan generelt sendes til formand Kaj Børge Simonsen via mail: kajsi@dlgmail.dk - dine rapporter bidrager til overblik over, hvad der befinder sig under overfladen i vores lille å!
 
Har du fotos i arkivet fra 2022 derude fra ådalen, modtager vi dem også gerne her på siden - både af fisk og andre naturlige oplevelser!
 
 
 
 
ros logo
07.11.2022
 
Årets sidste foreningstur - med fangstmelding!
 
Søndag d. 6. november drog et hold ROS'ere afsted til kysten ... og webredaktøren har modtaget følgende beretning fra turmanden:
 
Mariager fjord - årets sidste foreningstur
 
Vi var 5 mand der kørte til Mariager Fjord, nærmere betegnet Katbjerg Odde.

Efter omklædning fordelte vi os på begge sider af fredningen, som åbentbart er blevet udviet til at gælde fra d 16/9.

Jeg havde nok kun fisket en lille halv time da en rimelig stor fisk tager fluen, men efter et par hovedryst og en serie rulninger i overfladen slap fluen.

Der skete ikke mere, så jeg gik op og lavede suppe til os. De andre havde ikke mærket noget andet end måske et lille forsigtig nap ved Edgar.

Efter suppen gik vi igang igen. Jeg havde en enkelt nap af en lille fisk, mere skete der ikke hos mig.
 
Oppe ved bilen kom Jens og fortalte, at han havde fisket til en stor stime og efter et stykke tid fik han endelig en af dem til at hugge.

Det var en fin fisk på 55 cm, men han syntes at den så lidt farvet ud, så den fik friheden igen. De andre 3 havde ikke mærket noget.

Vejret var med os, næsten vindstille sidst på eftermiddagen og solstrejf ind i mellen og ingen regn. Regnen kom først da vi kørte hjemad, men så kom dem ogaå i rigelige mængter.

2up.
 
 
ROS på tur - Kysttur
Uden mad og drikke ...
 
havørred på kysten
Jens' ørred i tilpas fornuftig størrelse - lige inden den sættes fri i Mariager Fjord igen.
 
 
 Fotos © 2up & Jens Jauert
 
 
ros logo
20.09.2022
 
Billeder fra åen - fantastiske fedtfinner fra sommeren 2022
 
Pragtfuld materiale i webredaktørens indbakke! Nyd den lækre kavalkade af fangster indsendt af ROS-medlem Anders Lindhart! 1000-tak for fotos! Et solidt bevismateriale i forhiold til, at det giver pote, når man er ihærdig og besøger åen tilpas ofte - med skiftende grejvalg tilpasset forholdene.
 
Hpver Å fedtfinne
 
Ringkøbing og omegns Sportsfiskerforening
 
Stalling fra Vestjylland
 
Fedtfinne fra Hover Å
 
Anders med ørred fra Hover Å
 
Havørred Salmo trutta
 
 Fotos © Anders Lindhart
 
 
ROS logo
17.09.2022
 
ROS på pighvartur - vi fik da dejligt vejr og et par flade!
 
6 medlemmer af Ringkøbing og Omegns Sportsfiskerforening lod sig friste af det gode vejr og drømmen om en tilpas stor rovflad søndag d. 11. september. Efter opsamling på en større p-plads i købstadens udkant blev kursen sat mod Nymindegab.
 
kryddersnaps - knæk og bræk
Formanden snuser sig frem til en saliggørende kryddersnaps under klargøring i læ af klitten.
 
Taktikmøde inden fiskeriets start - skål!
Den sidste drøftelse af taktik og grejvalg. 
 
Over klitten og ned til Vesterhavet
Valget af fiskeområde var faldet på stranden syd for Nymindegab. Man kan godt nok ikke køre direkte ned på starnden, som nok gør en del af strandene længere sydpå "attraktive". Men en tur op over klitterne giver da frisk luft i lungerne!
 
Fantastiske forhold til jagten på pighvar
En bonus ved strækningen: Vi var de eneste lystfiskere! Men betød det så, at der ikke var fisk?
 
Efter et par timer - hvor der dog blev spottet mindre flade på meget lavt vand - var der en lille og ganske rund fladfisk, der forfulgte webredaktørens Gulp-gummifisk helt ind til stangspidsen. Montagen med et overdimensioneret Texas-rig (almindeligvis brugt i mindre størrelse til aborrefiskeri!) virkede altså! Men den 16-18 cm lange formodede pighvar nappede blot gummidyret i halen - og stak så til havs!
 
Hug på det alternative rig - skrubbe på texas-rig
Det fik webredaktøren til at sætte et mindre gummidyr på rigget. Og BAM! I 3. kast huggede en hidsig skrubbe på aborreagnen fra Strike Pro: Pigster Tail. 
 
Tilfreds webredaktør med skrubbe
En stor flad med en lille flad! Ikke en pighvar, men 31 cm skrubbe er da bedre end end en nultur!
 
Pause er lig med pølse - frokost i læ for vinden
Pause er lig med pølse! Frokosthygge i læ bag klitten. 2up er igen den effektive grillmester!
 
Og så afsted igen ud i den friske bølge! 
 
Fiskeriet efter pausen fortsat sløvt - men giver en rødspætte
John Edgar er efter et par timer igen på vej tilbage til parkeringspladsen - han nåede dog også at notere sig en fisk. En rødspætte på 30+ cm. Den huggede på gummidyr som ophænger over blink.
 
Det blev vist den første ROS-pighvar-tur med fiskeslim på fingrene? Mon ikke vi nu er klar til den den "ægte" vare? Næste gang ... pighvar!
 
 
Fotos © Finn B. Pedersen
 
 
ros logo
03.09.2022
 
Næste foreningstur: Jagten på Vestkystens pighvar
 
Nybegynder eller garvet - nu kan du komme med ROS på tur til Vesterhavet i håbet om at kunne sætte krogen i en grådig og grov pighvar!  Søndag d. 11. september 2022 har du nemlig mulighed for at deltage i ROS-foreningstur til et sted på Vestkysten.
 
Turen er billig, vi deler transportudgifterne.
 
Tilmelding til John 2up på tlf. 21478052 senest d. 7. september!
 
Læs evt. mere inspiration til pighvar-fiskeriet på Sportsfiskerens hjemmeside:
 
 
 
ros logo
 
 
06.06.2022
 
Webredaktøren på ninja-tur på Zone 3
 
Der skulle egentlig være ren testfiskeri på Zone 3 - for webredaktøren havde en mission om at fange sin første vilde vestjyske ørred på gummidyr! Aborrer, gedder - og for den sags skyld også fiskesøens regnbuer - har alle guffet diverse gummidyr og jigs - men en plettet skønhed fra Hover Å havde han ikke overlistet med det dersens moderne halløj!
 
Denne sene eftermiddag sidst i maj skulle det dog prøves! Valget af våben blev cheburashka-rigget med Gunki Tipsy monteret på enkeltkrog. Men ormebøtten var med - bare for en sikkerheds skyld!
 
ørred
Planen var at skynde sig nedstrøms på Zone 3 med en fræk lille orm under mini-flåd - som ofte er det oplagte ved denne del af den ganske tilgroede ådal. Så kunne man lige registrere evt. liv - og så fiske målrettet med cheburashka-rigget med gummidyr. Men allerede i første "pool" var der flere forsigtige nap - der krævede ekstra drev med flåddet. Og haps! Dagens første sæt prikker lyste op i eftermiddagssolen! Ikke meget over 25 cm, men forfriskende velnæret og kamplysten på UL-grejet.
 
hover å
Kratluskeri i ninja-style ... det kan være helt magisk!
 
bækørred
Endnu en lille "pool" efter et stryg viste tegn på fedtfinneliv. Og endnu en gang skulle der lokkes med flere drev med ormen, inden den lille Salmo fario trutta hang fast!
 
UL-grejet
Kratluskerens UL-grej præsenteret, der hvor det sker! Savage Gear Parabellum UL (6,3", 0-5 gram) og Shimano Aernos 1000. Et setup, der både kan beherske de små flåd og de små spinnere til perfektion. Så er det mere webredaktørens talenter, der ind imellem er på prøve med grene, stolper og grøde derude i strømmen!
 
plettet ørred
Bækørreden - altid på webredaktørens Top 2-liste over danske fiskearter!
 
ørredfiskeri
Den sidste orm blev flænset i fighten med denne lille guldklump - og det var vel også helt ok. Webredaktørens overordnede mission på dagen var jo egentligt at teste chebu-rigget på de vilde, vestjyske ørreder. Men der skulle altså en 8-9 herligt prikkede bækker'e til at tømme ormebøtten - så der kunne skiftes til eksperimentet med gummidyret!

Efter en kort vandring opstrøms igen, kunne det konstateres, at der stadig var gang i fiskene i en "pool" efter en indsnævring af åen. 2-3 fisk blev ved med at ringe. Webredaktøren sneg sig et skridt ud i åen og kastede cheburashka-rigget for at affiske den nærmeste del af "poolen". Var det et stød i stangspidsen? 2 kast mere - uden kontakt. 4. kast ... en ørred omkring de 30 cm dukkede op lige inden gummidyret blev trukket op over overfladen - og huggede lige foran fødderne på webredaktøren - men fik ikke krogen i kæften. Pragtfuld action!
 
cheburashka og gummidyr
En håndfuld kast sendes længere opstrøms - og helt inde ved venstre bred huggede endelig en fisk! Den havde ikke størrelse til at udfordre med en fight - men første vilde bækørred på gummi var en realitet! Mission gennemført!

PS: Note til webredaktøren. Husk at klemme modhagerne ind på ALLE krogene, du bruger ved Hover Å til bækørred-jagten. Endnu lettere afkrogning = hurtigere release! Vi skal jo passe på vore herlige stamme af vestjyske ørreder!

Inden afslutning af turen havde der været endnu en håndfuld nap på Chebu-rigget - uden dog at de kunne kroges. Men spiren til, at cheburashka-hovederne og de små gummidyr - som f.eks. Gunky Tipsy - skal levere overraskelser i åen, er allerede plantet!
 
 
Fotos © Finn B. Pedersen
 
 
ros logo
 
 
06.06.2022
 
Årets anden foreningstur - efter hornfisk og skumringsørreder!
 
Hornfisken var ankommet - og ROS-slænget ville have deres part af sølvglinsende skæl og grønne ben! Og gerne en havørred i skumringen efterfølgende!
 
kystfiskeri
ROS har prøvet det før ... vejrforholdene kan drille, når turene er planlagt og smidt i kalenderen omkring januar. Tidligere på ugen havde der ellers været en lille ekspedition afsted - og de havde fundet et absolut hotspot til hornfiske-fiskeriet ved Limfjorden. Men denne dag gjorde vinden det umuligt at fiske der - ja, det var næsten ikke en gang muligt at åbne bildøren på grund af vindtrykket! Så vi trak os igen i læ ... og med et begrænset håb om kontakt til både hornfisk og havørreder. Men solen varmede da tilpas - i læ ikke langt fra færgelejet.
 
Limfjorden
På den anden side af tangen var vinden til at mærke - og det var næsten umuligt at kaste ud over områderne, hvor sandet var hvivlet op - og hvor der nok ikke var mange hornfisk, der jagede.
 
forplejning kystturen
Efter mere eller mindre vedholdenhed med kasteriet - både med fluestang og spinnegrejet - kunne ROS'erne få deres fødesøgning aktiveret af duften fra grillen, som 2up så effektiv bestyrede. Dette var nok perioden, hvor pulsen blandt medlemmerne var højest i løbet af turen!
 
fangsten
Vi ville kroge de lange - det her var det tætteste vi kom på det!
 
kommentatorboksen
Efter forplejningen var der fyldt godt op i kommentatorboksen - Charlotte holder dog fokus til trods for både "gode råd" og henvisninger til, hvor fiskene jager.
 
solnedgang
Var vinden løjet lidt af? Webredaktøren satte en naiv slutspurt ind på den bølgende side. Men da solen påbegyndte sin nedstigning måtte han erkende, at blinkene også på denne kysttur ikke vil blive skrammet af fiskekæber!
 
 
Fotos © Finn B. Pedersen 
 
 
ros logo
22.05.2022
 
Næste foreningstur: Jagten på den flade rovfisk - pighvar!
AFLYST GRUNDET EN VÆLDIG VESTENVIND!
 
Forårets sidste medlemstur kastes i gang søndag d. 29. maj 2022 et sted på Vestkysten!
 
Klik evt. ind på artikel i Sportsfiskeren for mere viden om det spændende fiskeri: 
 
 
Sidste frist for tilmelding er d. 25. maj til turmand John Thorup - tlf. 21478052 eller mail tlmros@events.dk.
 
 
ros logo
11.04.2022
 
Glimt fra årets første foreningstur til kysten!
 
Kysten kaldte! Forårsklassikeren med det hyggelige fællesskab i ROS passede heldigvis ind i webredaktørens skællede kalender! Og ja, årets første foreningstur gik ikke overraskende til Jegindø!
 
ROS Ringkøbing og Omegns Sportsfiskerforening fisketur
Så blev der rigget til - på destination nr. 2. For de ærede herrer fra Ringkøbing og Omegns Sportsfiskerforening havde selvfølgelig først slået vejen forbi Jegind Tap, den evige klassiker! Men vind- og vejrforholdene gjorde ikke Tap'en attraktiv på denne dag! Selv webredaktøren, der var dagens eneste fuldtids-spinnefisker, erkendte straks, at der måtte alternativ lokation i spil: Bøhløre Odde, vær os nådige!
 
Limfjorden Jegindø
Utallige kilometer kyststrækning til rådighed! Jegindø yderst til højre!
 
Leopardbund havørredfiskeri
Leopardbund og tilpas klart vand! Det måtte da betyde ørreder, der kunne fristes!
 
Pausefiskeren med hul i waders og våd sok
Det blev den gode kaffe og madpakken, der blev turens højdepunkt. Den ihærdige flok af ROS'ere piskede vandet igennem i mere end 6 timer - hovedsageligt med flue. Men hverken sirligt bundne rejeimitationer eller hidsigt vrikkende blink lokkede en eneste havørred til hug - vi kunne ikke en gang jage en eneste byttefisk eller reje ud af ålegræs eller visnende tangbælter ...

Senere blev der offentliggjort iagttagelser af en spækhugger, der huserede i Limfjorden. Det må da være den oplagte forklaring på selskabets manglende kontakter med Salmo trutta!

NB: Nej, webredaktøren har ikke limet et refleksbånd på sine waders ... men gaffatapen sikrede, at det vand, der allerede var sivet ind i støvlen kunne varmes op og ikke blev suppleret op med nyt, koldt vand!
 
 
Fotos © Finn B. Pedersen
 
 
ros logo
21.03.2022
 
Årets første foreningstur efter kystens ørreder - nu på søndag!
 
havørred
Ja, på søndag d. 27.03.2022 pakker vi kystgrejet og trækker mod det salte vand i jagten på selskabelig hygge og sølvfarvede havørreder!

Målet vil være kysten ved Vejle, Kolding, Limfjorden eller et andet sted hvor vinden og vejret passer os. Vi kører fra Ringkøbing kl. 8.30.
 
Tilmelding senest 23.03. til John Thorup - tlf. 21 47 80 52 - mail: tlmros@events.dk eller Finn B. Pedersen - tlf. 24 94 28 87 - mail: pausefiskeren@live.dk
 
Der organiseres samkørsel og vi deler transportudgifterne.
 
 
Arkivfoto © Finn B. Pedersen
 
 
logo ros ringkøbing og omegns sportsfiskerforening
16.03.2022
 
Årets første fisk - i webredaktørens fangstnet!
 
Webredaktøren har rodet forgæves i sin mailboks efter fortællinger og fotos fra årets å-premiere ved Hover Å - men så må man jo bare ud i ådalen og skabe små sensationer selv?
 
Når nu min egen deltagelse i den "ny" å-premiere 1. marts glippede, måtte årets første tur ved Hover Å gøres ekstra spændende. Jeg besøgte for første gang - ca. et år skammeligt forsinket - vores nye stræk opstrøms broen ved Hover. 
 
Og det bliver ikke sidste gang i denne sæson, at jeg vil kaste snøren her!
 
hover å spinnefiskeri
Kringlet og kroget som en lille å skal være!
 
Foråret lurer derude!
 
bækørred fra hover å
Lidt opstrøms et 90 graders sving var der en indsnævring af åløbet. En klassisk standplads - hvor den lige så klassiske agn blev kastet hen over. Den stærke strøm krævede 5-6 hurtige omdrejninger på hjulet inden Mepps Aglia'en fik fat i vandet og begyndte at snurre rigtigt - lidt hurtigere end strømmen. Og KLONK! Et voldsomt hug fik den tynde stangspids på UL-stangen til at krølle tilpas. Ja, ikke noget monster, men en vestjysk skønhed sprøjtede i overfladen og forsøgte at vriste sig fri af str. 2-spinneren. Første fisk fra Hover Å i 2022: En hidsig og plettet bækørred på omkring 34-35 cm. Fotosession og ud i den kølige strøm igen! Catch and release er sagen for vores fine stamme af Salmo trutta fario!
 
Fotos © Finn B. Pedersen
 
 
HUSK ENDELIGT AT DELE DINE OPLEVELSER FRA HOVER Å HER PÅ SIDEN - beretninger og fotos (med eller uden fisk!) modtages gerne! Skriv til pausefiskeren@live.dk
 
 
ros logo
16.03.2022
 
Skarven i Hover Å
 
Har du læst seneste mail fra formanden? Ellers er den lige her:
 
"Til vore medlemmer.

Vi i bestyrelsen vil opfordre jer til at indberette til os om I ser skarv i åen, hvor henne og hvor mange og gerne dato.

Det er vigtig for os at få så mange observationer som mulig, så vi har en mulighed for at forsøge at skræmme dem væk eller måske få tilladelse til at skyde nogle væk".
 
Skarven udfordrer over hele landet. Hør DSF-formanden beskrive, hvordan du  kan hjælpe med at sætte fokus på skarv-problematikken generelt  i videoen herunder:
ros logo
02.02.2022
 
Glimt fra årets generalforsamling!
 
Herunder en kort opsamling fra onsdag den 19. januar 2022
 
ros generalforsamling 2022
Formand Kaj Børge fremlægger beretningen for sæsonen 2021.
 
Det formelle:
 
Svend Gredal fremlagde regnskabet for 2021: Regnskab godkendt.
 
Behandling af indkomne forslag: Der var ingen forslag kommet.
 
Valg til bestyrelsen: Kaj Børge Simonsen, John Thorup. og Finn B. Pedersen var på valg. Alle modtog genvalg.

Valg af revisor: På valg var John Edgar Hansen. Modtog genvalg.
Valg af revisor suppleant. På valg var Per Møller. Modtog genvalg.
 
ros generalforsamling 2022 medlemmerne
Opmærksomme ROS-medlemmer lytter til formandens beretning.
 
Vinder af Årets Fisk fra Hover Å
Uddeling af Vandrepokalen for Årets Fisk fra Hover Å: Formanden lykønsker Jens Jauert med fangsten af en laks på 82 cm og 4,500 kg.
 
Bonusgevinst til vinderen af Årets Fisk sponsoreret af ...
sponsor
 
 
 Fotos © Hans Peter Hansen & 2up
 
 
logo
04.01.2022
 
OBS: Generalforsamling 2022 - har du set mailen fra formanden?
 
Ellers er der en gentagelse/påmindelse lige her!
 
"Til vore medlemmer.

Hermed indkaldelse til den årlige generalforsamling onsdag den 19. januar 2022 kl. 19.00 på adressen Birkmosevej 17 i Ringkøbing.

I tilfælde af skærpede Corona restriktioner kan det blive nødvendig at udsætte generalforsamlingen, men ellers følger vi de restriktioner der er den 19. januar".
 
 
 
ros logo
20.12.2021
 
OBS: Fiskeristyrelsen under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har offentliggjort  ÆNDREDE FREDNINGSTIDER I FERSKVAND fra 2022.
 
Fredningstiden for bækørred, havørred og laks i ferskvand er nu 16. november til 28. (29.) februar.
 
For Hover Å og medlemmer af ROS betyder det, at åbningen af Zone 1 flyttes fra d. 16. januar til d. 1. marts 2022 - lige som det allerede gælder for Zone 2 og Zone 3.
 
Derudover skal man være opmærksom på, at geddens fredningstid udvides og nu er gældende for perioden 15. marts til 30.april.
 
 
logo ros
07.12.2021
 
Små glade glimt fra årets sildeaften i ROS!
 
Traditionen tro var der inviteret til hyggelig komsammen med hjemmelavede sildevariationer og diverse eksperimenter med brændevin og krydderurter i klublokalet en onsdag først i december. Og det blev da ikke så lidt fornøjeligt!
 
sildeaften i ros
2 x John drøfter aftenens strategi - mere end en håndfuld sild i forskellige forklædninger og en omgang makrel - og 7-8 omgange liflige dråber skulle prøvesmages af ROS'erne!
 
sildeaften i ros - krægevin til desserten
En herlig klassisk kombination - Charlottes ris a'la mande og Svends hjemmelavede krægevin. En god afrunding af den kulinariske del af hyggen!
 
sildeaften i ros - mandelgaven
Sjældent er nogen blevet så tilfreds med at vinde mandelgaven! Svend lyser godt op i julestuen!
 
sildeaften i ros - præmier fra banken
Afsluttende blev der spillet om fine præmier i et klassisk spil (navnet på spillet holdes hemmeligt grundet medlemmernes ønske om at blive taget seriøse i fremtiden!) - vin, håndklæder, kølestasker og powerbank fandt glade ejere - med stor tak til Landbobanken!
 
 
 Fotos © Finn Bendorff Pedersen
 
 
ros logo
13.11.2021
 
Havørredjagt ved Mariager Fjord d. 7. november 2021 - årets sidste foreningstur!
 
Mere end frisk vind fra vest var prognosen - så drager vi østpå! En beretning v. webredaktøren fra en hyggelig mission omkring Vive Havn ved Mariager Fjord:
 
Vive Havn
De 7 medlemmer af ROS var endeligt kampberedte efter en lang køretur efter 2up's GPS på små herlige jyske landeveje - 5 fluekastende svende og 2 med spinnegrejet kom med hele vejen! 
 
Mariager Fjord
Vejret var herligt! Ingen regn og begrænset udfordring med vinden. Webredaktøren valgte at følge den anden spinnefisker - for Charlotte havde tidligere kroget fine fedtfinner i vigen efter Bilfragmenteringen.
 
savage gear seeker isp
Selv om de fleste ROS'ere på kysten svinger fluegrejet - her er det webredaktørens mere hårde valg af endegrej på dagen: Savage Gear Seeker ISP i 12 g. Et relativt tyndt blink med en tung bagende. Lækker lokkende gang i vandet, og ved spinstop roterede den voldsomt. 12 grams-versionen var perfekt til de forholdsvis lavvandede områder, der blev fisket på denne dag. Næsten hele første halvleg på turen var det Fluo Red/Black-versionen, der blev slynget ud i saltvandet - men lige inden den fælles frokost blev der byttet om til Green/Silver - vandet var nemlig utroligt klart, så kunne det jo nok være, at det var de mere sarte naturlige farver, der kunne lokke?
 
nyt klubhus
På vej tilbage til frokostsamlingen finder webredaktøren Ringkøbing og Omegns Sportsfiskerforenings nye klubhus? Men det er nok ikke sikkert at påhængsmotoren har effekt nok til, at husbåden kan passere under Heebro?
 
safari
Efter pausen - hvor 3-4 af fluefiskerne kunne berette om kontakt til fisk - eller endda om undermålsfisk til afkrogning - valgte hovedparten af ROS'erne, at gå vest på - her hvor der havde været kontakt til fjordens fedfinnebærende sølvfisk. Der skulle dog vandres en del gennem en meget nærværende natur ...
 
Vive Møllebæk
Her passerede det skællede selskab grunden til vandringen - udløbet af Vive Mølleå lige vest for havnen udløser et fredningsbælte i vinterhalvåret.
 
Endelig fri af fredningszonen kunne webredaktøren afsøge kanterne ved rørskoven med det lille blink. 2up missede en fisk i vigen på den anden side af rørskoven. Kort efter ville han gerne trække forbi webredaktøren - og webredaktøren vadede ned i vigen. En håndfuld kast langs vigens rørskov gav ikke resultat. Der skulle holdes gang i blinket - for her var der lavvandet. Et par kast blev lagt længere ud i fjorden. Selv længst ude i kastet kunne man mærke, at der ikke var meget dybde. Et endnu længere kast blev høvlet afsted - nedslag og 3-4 omdrejninger på Shimano Stradic-hjulet - og BAM!
 
havørred i fangstnet
En mindre, men yderst viril fisk huggede Seeker'en og skummede overfladen! Efter den første overraskelse fulgte havørreden med ind uden det helt store bøvl - men lige foran nettet valgte den så at springe! Fedtfinnen kunne dog efter en kort udflugt føres ind i fangstnettet. Pragtfuld!
 
havørred c&r
Velnæret fjordørred på omkring de 36 cm en sidste hurtig omgang foran kameraet! Catch and release er fin - og en selvfølge ved undermålsfisk - men havde den ramt de 40 cm, var den nok kommet med hjem til rygeovnen!
 
solnedgang Mariager fjord
En dejlig dag ved herlige Mariager Fjord sluttede - med en ganske ok ROS-foreningstur-statistik, hvor 7 fisk var af vandet - og med mindst lige så mange hug uden fast fisk. Størrelse er selvfølgelig ikke alt - men der kunne måske være noget at arbejde på, når dagens største ROS-havørred kun lige kunne presses op omkring de 38 cm ...

Vi må da bare gøre førsøget igen, når den nye sæsons foreningsture fløjtes i gang!
 
Fotos © Finn Bendorff Pedersen
 
 
 
ros logo
02.11.2021
 
FANGSTRAPPORTER FRA 2021-SÆSONEN - send dem nu!
 
Åen er nu lukket for denne sæson, men her på siden modtager vi gerne jeres fangstrapporter!
 
Fangstrapporter kan generelt sendes til formand Kaj Børge Simonsen via mail: kajsi@dlgmail.dk - dine rapporter bidrager til overblik over, hvad der befinder sig under overfladen i vores lille å!
 
Her kan vi i denne omgang vise årets måske sidste laksefangst i Hover Å? 
 
laks hover å
Storskællet tak til Suljo Sahuric for foto af laks 72 cm/3,8 kg, fanget d. 28.10.2021.
 
På samme tur fik han også en havørred på ca. 60 cm som blev genudsat. Tillykke med den fine afslutning på årets å-fiskeri.
 
PS: Husk også start på klubaften-sæsonen - hver onsdag fra d. 3.11 kl. 19:00 i klublokalet på Birkmosevej - med snak, fluebinding & grejfremstilling.
 
 
ros logo
01.11.2021
 
Årets sidste foreningstur: Kysttur 3 ... søndag d. 07.11.
 
havørred
Vi kører fra Ringkøbing tidlig morgen. Tilmelding senest 03.11. Prisen for turen er den sædvanlige, vi deler transportudgifterne.
 
Tilmelding og nærmere info: 
John Thorup - tlf. 21 47 80 52 - mail: tlmros@events.dk
Finn B. Pedersen - tlf. 24 94 28 87 - mail: pausefiskeren@live.dk
 
 
10.10.2021
 
Efterår med regn er lig med friske fisk i åen - og dermed ofte også en frisk fangstrapport fra vores altid effektive medlem fra Esbjerg!
 
"Var på en skøn fisketur med min fiskemakker Dan d. 6/10. Vi prøvede rundt omkring og fik flere små ørreder som blev genudsat.

Så stoppede jeg op ved et sving hvor jeg før har fået fisk.I lang tid skete der ikke noget, men så var der noget som forsigtigt pillede.
 
Det fik den lov til og pludselig røg proppen afsted. Efter en god fight kunne jeg  lande en dejlig laks på 77 cm.og 4.9 kg"

Mvh.Vilhelm Bülow.
 
Storskællet tillykke med den flotte fedtfinne!
 
laks hover å Vilhelm ormefiskeri
 
Fotos © Vilhelm Bülow.
 
 
logo ringkøbing og omegns sportsfiskerforening
 
 
 
Naturens Dag 2021 - var der mon bid?

For første gang deltog ROS ved Naturens Dag-aktiviteterne ved Røjklit Havn. Der var desværre ikke stor tilslutning til ROS-aktiviteterne - men der var da enkelte deltagere, der gerne ville være med på at afprøve aborrefiskeriet ved Vonåen. Også når "aborren" nogle gange var en hork!
 
aborrefiskeri for børn
 
fiskeri for seniorer
 
aborrefiskeri ved vonåen
 
Fotos © John Edgar
 
 
ros-logo
11.08.2021
 
Naturens Dag 2021 - din forening er med ved Røjklit Havn
 
Sæt X i kalenderen, der er snart masser af friluftsaktiviteter for hele familien ude ved Stadil Fjord.
 
naturens dag 2021
 
program for naturens dag 2021
 
 
ros deltager ved Naturens Dag 2021
 
 
 
 
 
ros logo
10.08.2021
 
Næste foreningstur: Jagten på Vestkystens pighvar fortsætter d. 22.08.2021
 
Har du jagtet den store rovplade på Vestkysten før? Nybegynder eller garvet - nu kan du komme med ROS på tur til Vesterhavet i håbet om at kunne sætte krogen i en grådig og grov pighvar! Turen er billig, vi deler transportudgifterne. Tilmelding senest 18.08. til Finn, pausefiskeren@live.dk
 
OPDATERING: Aflyst grundet for få tilmeldinger!
 
 
ros logo
17.05.2021
 
ROS kystturen efter hornfisk og havørred ... 
 
Der var 4 medlemmer på foreningstur til Jegindø søndag d. 16.05.2021 - men meldingen fra Charlotte hen på aftenen var ikke voldsom opstemt!

"Så er vi på vej hjem. NUL-tur!
Mistede hornfisk: Møller 1 stk., Charlotte 1 stk., Svend 2 stk. 
 
Så der var ikke rigtig nogle billeder anden dem her ..."
 
Kysttur havørred hornfisk
 
Kysttur havørred hornfisk
 
Fotos © Charlotte Schäper
 
Tak til Charlotte for den korte, men desværre også kontante turberetning! Vi må på den igen!
 
F.eks. på denne tur?
 
30.05.2021
Pighvar-tur 1: Har du jagtet den store rovplade på Vestkysten før? Nybegynder eller garvet - nu kan du komme med ROS på tur til Vesterhavet i håbet om at kunne sætte krogen i en grådig og grov pighvar! Turinformation opdateres. Turen er billig, vi deler transportudgifterne. Tilmelding senest 26.05.
 
 
ros logo
 
 
31.03.2021
 
Har du læst dagens mail fra formanden? Ellers er den lige her:
 
"På grund af et ejerskifte har vi mistet retten til et stykke fiskevand i Hover Å.

Vi må ikke længere fiske på nordsiden af åen ved den nye bro ved Lyngsmose - og vi må ikke længere køre ned over heden til p-pladsen. Vi må gerne stille bilen oppe ved vejen og gå ned over heden og over broen og fiske der, som vi altid har gjort

Vi må ikke fiske til højre og venstre inden vi går over broen. Det er det vand, vi har mistet fiskeretten på".

Formand
Kaj Børge Simonsen.
 
Kortmaterialet på hjemmesiden er opdateret.
 
 
ros logo
06.03.2021
 
Nyt vand på Zone 2 - og ordnede adgangsforhold!
 
Et motiveret arbejdshold har været ude og gøre klar til, at ROS-medlemmerne denne sæson kan komme godt i gang med at fiske på en ny strækning af Hover Å's Zone 2 (Hjemmesidens kortmateriale er opdateret).
 
Vi har fået et nyt stykke fiskevand opstrøms broen ved Hover Kirke, så der nu er et sammenhængende stykke fiskevand på 3 km. fra broen og opstrøms til stopskiltet for Zone 2.
 
ros hover å arbejdshold Vestjylland bro
Der slæbes! På første arbejdsstation opstilles overgang over hegn og der anbringes en lille bro over en afvandingsgrøft.
 
ros hover å arbejdshold Vestjylland bro
Broen flyder ikke sådan lige væk!
 
ros hover å arbejdshold bro spang overgang vestjylland
Første opgave løst.
 
ros hover å vestjylland arbejdshold bro overgang
Anden overgang næsten klar.
 
hover å ros arbejdshold vestjylland overgang spang bro
Tredje og sidste opgave færdiggjort - overgang fra det gamle stykke opstrøms landevejsbroen til den nye strækning.
 
God fornøjelse, kære ROS-medlemmer!
 
 
Fotos © Finn B. Pedersen 
 
 
logo ros
 
 
 
 
 
Samarbejdspartner
Samarbejdspartner
Hoveraa.dk